Izjava za medije po teku

Spoštovani uredniki in novinarji!

Ljubljana, 22. april 2024 – V nedeljo, 21. aprila, se je odvil dobrodelni tekaški dogodek, ki ga organizirajo Založba Rokus Klett, Pediatrična klinika v Ljubljani in Športno društvo Povodni mož. Skupaj s sponzorskimi sredstvi, donacijami, startninami in dobrodelnimi prispevki so zbrali rekordnih 25.000 evrov. Zbrana sredstva bodo namenjena za nakup treh posebnih terapevtskih stolov, ki se lahko uporabljajo za aplikacijo intravenske terapije ter so podobno nastavljivi in udobni kot bolniške postelje.

Dogodek je sofinanciran tudi s strani mestne občine Ljubljana, ki je častni pokrovitelj teka. Posebna gostja dogodka je bila Ilka Štuhec, NLB-jeva ambasadorka letošnjega teka in vrhunska smučarka. Njena prisotnost je dodala poseben čar in požela navdušenje med udeleženci. Zbrane je poleg predstavnikov organizatorjev, izr. prof. dr. Damjana Osredkarja, predstojnika Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo, in doc. dr. Nine Battelino s Kliničnega oddelka za nefrologijo na Pediatrični kliniki ter mag. Primoža Zupana, izvršnega direktorja Založbe Rokus-Klett za nove poslovne modele in inovacije, nagovorila tudi predstavnica glavnega pokrovitelja, življenjske zavarovalnice Vita, ga. Nina Puhek.

Glasbeniki Dejan Dogaja, Kristijan Crnica – Kikifly in pevka Pia Nina so s svojimi nastopi dodatno popestrili vzdušje. Radio Antena je kot zvesti spremljevalec že od prve izvedbe teka ves čas prireditve oddajal s prizorišča.

Dogodek Hop na Grad ni le tek, temveč tudi spodbuda za zdrav način življenja in povezovanje ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo. Skupaj smo dokazali, da lahko s solidarnostjo in skupnimi močmi naredimo veliko dobrega za tiste, ki najbolj potrebujejo našo pomoč.

Več informacij o dogodku najdete

izjavi za javnost

na www.hopnagrad.si

na Facebooku ai Instagramu

GALERIJA 1 (fotograf: David Guček)

GALERIJA 2 (fotograf: Jernej Brodarič)

GALERIJA 3 (fotografinja: Martina Poles)

Novinarska vprašanja in intervjuji

izr. prof. dr. Damjan Osredkar, dr. med., pobudnik teka Hop na Grad, GSM: 040 899 142, e-pošta: damjan.osredkar@kclj.si

doc. dr. Nina Battelino, dr. med., pobudnica teka Hop na Grad, GSM: 041 389 283, e-pošta: nina.battelino@mf.uni-lj.si

Renata Odlazek, koordinatorica 6. dobrodelnega teka Hop na Grad (Založba Rokus Klett), GSM: 031 386 730, e-pošta: renata.odlazek@rokus-klett.si

Veseli bomo, če boste o uspešno izvedenem dobrodelnem dogodku poročali v svojem mediju.Lep pozdrav!

Maruša Dejak
glavna direktorica
Založba Rokus Klett

izr. prof. dr. Damjan Osredkar, dr. med.
predstojnik Kliničnega oddelka za otroško,
mladostniško in razvojno nevrologijo
na Pediatrični kliniki v Ljubljani

doc. dr. Nina Battelino, dr. med.
Klinični oddelek za nefrologijo
Pediatrična klinika