Hop na grad

Hop na Grad je dobrodelen tekaški dogodek, s katerim pomagamo otrokom, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Ves denar, ki ga bomo zbrali s štartninami in dobrodelnimi prispevki, bomo z nakupom aparata podarili Pediatrični kliniki v Ljubljani. Z dogodkom tudi spodbujamo zdrav način življenja in povezujemo ljudi, ki želijo vračati v skupnost, iz katere izhajajo.

Tek organiziramo tekaški zanesenjaki, ki smo zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani, s pomočjo športnikov in donatorjev. Tek podpirajo Univerzitetni klinični center Ljubljana, Pediatrična klinika in Ustnova za Pediatrično kliniko.

Hop na grad vsako leto pritegne približno 700 tekačev vseh starosti iz cele Slovenije.

Dobrodelni namen teka

Ves zbran denar od startnin in dobrodelnih prispevkov bomo z nakupom naprave podarili Pediatrični kliniki v Ljubljani. Na 3. Hop na Grad bomo zbirali denar za napravo za kontinuirano spremljanje srčno-dihalne funkcije, s katero bomo pomagali predvsem dojenčkom, ki imajo težave z dihanjem in nepojasnjenimi motnjami zavesti.

Naprava za kontinuirano spremljanje srčno-dihalne funkcije pri dojenčkih

Na 1. Hop na Grad (2017) smo zbrali denar za nakup otroškega endoskopa, na 2. Hop na Grad (2018) pa za nakup naprave za merjenje zgradbe telesa in sondo za ultrazvočni aparat.