Rastemo s športom

Eden velikih pokroviteljev 2. dobrodelnega teka Hop na Grad je dm, ki podpira gibanje osnovnošolskih otrok. Iniciativo Rastemo s športom so zasnovali ob svoji 25-letnici, z njo pa želijo otroke spodbuditi h gibanju, športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju. Vseslovensko dm iniciativo so že podprli člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije, vse izvajalce športnih dejavnosti pa vabimo, da se nam pridružite pri spodbujanju mladih k aktivnemu življenjskemu slogu.

Se še spomnite, kako je bilo včasih, ko smo veliko prostega časa preživeli zunaj, »kradli« zemljo, skakali gumitvist in igrali med dvema ognjema? Bilo nam je lepo, veliko smo se gibali ter obenem razvijali svojo socialno in čustveno plat. S športnim udejstvovanjem razvijajo otroci svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo svoje interese in oblikujejo samopodobo. Prav to želijo omogočiti tudi našim otrokom. Zato bodo med junijem in oktobrom 2018 s pomočjo 25 izvajalcev športnih dejavnosti enkrat tedensko po različnih krajih Slovenije izvajali brezplačne športne urice za otroke.

»Veselimo se, da si bomo telovadnico tokrat lahko delili z otroki, jih motivirali in navduševali nad športnimi aktivnostmi. Sami si ne predstavljamo vsakdana brez športa in upamo, da nad gibanjem in druženjem ob športu navdušimo še koga,« se nad iniciativo navdušujejo člani Košarkarske zveze Slovenije, ki jih šport spremlja na vsakem koraku.

POSTANITE DEL INICIATIVE RASTEMO S ŠPORTOM

Vse izvajalce športnih dejavnosti, ki vas sodelovanje zanima, vabimo, da si preberete razpis in do 8. aprila 2018 oddate prijavo. Starše otrok pa, da spremljate našo spletno stran in konec maja preverite, kje bodo potekale vam najbližje športne urice, na katere boste lahko prijavili svojega otroka.